OM SWL VATTENSKÄRNING SAMARBETE

Ronneby - The Waterjet valley

Bild till nyheten Ronneby - The Waterjet valley. 2014-04-25 Gäster från hela världen besökte Ronneby för att få veta mer om vattenskärning. Water Jet Sweden, KMT Robotic Solution och vattenskärlabbet bjöd gemensamt in till eventet som hölls i Water Jet Swedens lokaler.

Ronneby kallas ibland för Waterjet Valley eftersom så många vattenskärningsföretag har startat och är aktiva i kommunen. Syftet med träffen i Ronneby var att presentera den senaste teknologin inom vattenskärning men också att berätta vad som kommer att bli viktigt att kunna i framtiden.

Temat för i år var bearbetning av kompositer och presentationer hölls av vattenskärare som redan idag skär i moderna material med stor framgång. Deltagarna fick också kännedom om forskningsprojekt inom kompositbearbetning med vattenskärning som drivs här i vattenskärlabbets lokaler. Forskningsinstitutet Swerea SICOMP som arbetar med indsutriförankrade utvecklingsprojekt gav också en bra beskrivning av hur populära de moderna materialen kommer att bli framöver inom bland annat bil- flyg- och rymdindustrin. Swerea vittnar om en utveckling som är explosionsartad och det är en avgörande punkt att vi kan bearbeta de moderna kompositerna både effektivt och miljövänligt i framtiden.