OM SWL VATTENSKÄRNING SAMARBETE

Vattenskuret i konsthall

Bild till nyheten Vattenskuret i konsthall. 2011-04-11 Den isländska möbelformgivaren Sigurdur Gustavsson samarbetar nu med det svenska möbelföretaget Källemo. Du kan just nu se hans utställning på Kulturcentrum i Ronneby.

Fredrik Von Platen kontaktade oss på vattenskärlabbet och berättade om en intressant designutställning. Hans tanke var att en av Sigurdurs möbler kunde tillverkas med hjälp av vattenskärteknik.
Vi såg detta som ett utmärkt tillfälle att ge utställningen ordentlig anknytning till Ronneby. Vattenskärningen har lång tradition här i staden och inom industrin är det vida känt vilka möjligheter tekniken erbjuder. Inom konst och design används tekniken ännu ganska sparsamt och därför ser vi en stor poäng att vara delaktiga i sammanhang där vi kan sprida kännedom om vilken flexibel tillverkningsmetod det är.

Fredrik och Sigurdur är nöjda med resultatet. På vernissagen resonerar de kring hyllans formgivning som med sitt enkla utryck ändå kräver högteknologisk och avancerad produktionsteknik.

Besök gärna Kulturcentrum. Uställningen är öppen fram till och med 29 Maj.


Fredrik Von Platen på Kulturcentrum i Ronneby framför vägghängd hylla designad av Sigurdur Gustavsson.