OM SWL VATTENSKÄRNING SAMARBETE

Erasmus från Belgien

Bild till nyheten Erasmus från Belgien. 2009-03-20 Brecht Deriemaeker, Jeroen Vanoverschelde och Dimitri Burgelman är tre studenter från högskolan KaHo Sint-Lieven i Gent, Belgien. Tack vare utbytesprogrammet Erasmus har vi möjlighet att erbjuda dem att genomföra sina exjobb här hos oss på vattenskärlabbet.

Brecht arbetar med flera olika koncept för att identifiera läckage på maskinens högtryckskomponenter vid skärmunstycket. Vid läckage ska det även sändas signaler till pumpen, vars tryck ska stängas av.

Jeroens arbete handlar om system för visuell övervakning av skärprocessen. Lämplig kamera ska implementeras med maskinens befintliga styrsystem följa munstyckets rörelser under skärning.

Dimitri programmerar och anpassar styrsystemet till labbets testbänk. Vi vill framöver kunna genomföra långtidstester obemannat. Dimitris arbete omfattar programmering av testbänkens funktionalitet även system för loggfiler och alarm såväl som användargränssnitt.

Brecht, Dimitri och Jeroen stannar hos oss på labbet fram till mitten av juni. Vi är glada att de får chans att uppleva våren och försommaren här i Sverige, innan de åker tillbaka till Belgien!

Erasmus studenter från Belgien